Kurssi on lopuillaan ja vielä on aika miettiä mitä jäi käteen. 

Itse koen saaneeni tästä paljon uusia ideoita ja mietittävää tulevaisuutta ajatellen. Pystyn hyödyntämään työssäni enemmän sosiaalisen median kanavia ja luomaan ehkä omistakin kanavistani sellaiset, että hyödyn niistä myös työelämää ajatellen.

Yksityishenkilöt pystyvät valitettavasti tuottamaan paljon hallaa työnantajalleen (ja ylipäätään yrityksille) mikäli somekäyttäytyminen on kovin räikeää ja negatiivista. Toki asialla on myös toinenkin puoli ja positiiviset palautteet ja käytös saavat nekin yleensä huomiota.
Yleisesti ottaen somessa vallitsee nykyään aika negatiivinen kommentointikulttuuri ja kiusantekoa esiintyy paljon. Tässä tuntuu monella olevan harjoiteltavaa ja tulisikin muistaa aina kunnioittaa muita ihmisiä ja heidän mielipiteitään. Kannattaa myös aina muistaa, että suutuspäissään kirjoittelu harvoin on järkevää. :)

Sosiaalisen median merkitys tulee varmasti korostumaan tulevaisuudessa entisestään. Nyt jo koronakevään aikana yritykset alkoivat selkeästi enemmän panostamaan tuottamaasa sisältöön, ihmisillä oli enemmän aikaa seurata eri kanavia ja palveluita ostettiin paljon myös verkon kautta. 
Mahdollisuuksia tulee olemaan paljon, uusia sovelluksia tulee varmasti lisää. Itse näen TikTokin mahdollisuudet tulevaisuudessa erittäin suuriksi! Käyttäjäkunta laajenee jatkuvasti ja videoilla voi saavuttaa hurjia katsojamääriä. Varsinkin kansainvälisien yritysten kannattaisi mielestäni miettiä kyseistä kanavaa markkinointinsa osaksi.